tanítás

Láttalak téged... - Meg fogjátok látni...

Egy alkalommal, amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik hozzá, így szólt:  „Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs benne kétszínűség.” Nátánáel megkérdezte: „Honnan ismersz engem?” Jézus így felelt: „Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt.” Nátánáel erre elismerte: „Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya.” Jézus így szólt: „Azért hiszel, mert azt mondtam: Láttalak a fügefa alatt.

Nem mindegy 2.

1./ Olvastam egy gyerekkönyvben, (egy gyerekek számára készült könyvben, ami azzal a céllal készült, hogy a szülők ezt olvassák fel nekik, és ebből tanítgassák őket), ami a testünkről, életünkről szól, hogy a "düh olyan érzés, amit nyugodtan kiengedhetsz, csak ne másokat bánts meg ezzel" - és az illusztráció egy borzasztó mérges kisgyerek, aki üti-veri a párnáját...brrr... én nem erre tanítom a gyerekeimet. És az unokáimat sem.

Nem mindegy

Gondolsz rá, hogy az érzések világa a lelkedhez tartozik, ami harctér, ahol tudatosan alárendeled magad Jézusnak? - vannak érzések, amiket kivetünk, vannak, amiket korrigálunk, mert az érzések önmagukban még "nem szentek".